ПРОФЕСІЙНИЙ РОЗВИТОК УЧИТЕЛІВ У НІМЕЧЧИНІ: СТАН, ВИКЛИКИ, ПЕРСПЕКТИВИ - Пасічник, Лариса (Studies in Comparative Education, 2017)
На підставі аналізу наукових досліджень німецьких учених представлено професійний розвиток учителів у Німеччині. Подано загальну характерис-тику проблеми професійного розвитку в контексті навчання впродовж життя. Досліджено роль Центрів педагогічної освіти у забезпеченні не-перервності підготовки між трьома фазами: теоретичною (навчання в університеті), практичною (референдаріат) та підвищенням кваліфікації або пере підготовкою вчителів. Окреслено перспективні напрями діяльності Центрів щодо розвитку професійної компетентності вчителів.