СТАНОВЛЕННЯ ТА РОЗВИТОК АВТОНОМІЇ УНІВЕРСИТЕТІВ: ЄВРОПЕЙСЬКИЙ ДОСВІД - Корсун, Ганна (Studies in Comparative Education, 2016)
У статті проаналізовано нормативно-правову базу становлення та розвитку автономії європейських університетів. Закцентовано увагу на особливостях розширення прав та свобод університетів. Проаналізовано періоди та основні чинники реформування систем вищої освіти країн Європейського Союзу. Досліджено праці європейських дослідників, опубліко-вані за сприянням Європейської асоціації університетів. Наголошено на необхідності реформування системи вищої освіти відповідно до вимог європейського освітнього простору. Досліджується вплив автономії на підвищення рейтингу університетів, а також їхньої конкурентоспромож-ності в системі вищої освіти на міжнародному рівні.