ІННОВАЦІЇ У НАВЧАННІ ІНОЗЕМНИХ МОВ В УМОВАХ ІНТЕРНАЦІОНАЛІЗАЦІЇ ОСВІТНЬОГО ПРОСТОРУ - Xu, Mengling (Studies in Comparative Education, 2016)
У статті розглянуто сучасні підходи до викладання іноземної мови. На основі аналізу наукової літератури визначено сутність, основи, принципи, засоби і методи реалізації функціонального та комунікативного підходів до навчання мови, які допомагають засвоїти мову як засіб спілкування на основі практичного використання мовного матеріалу. Автор пропонує лінгвістичне обґрунтування викладання другої мови за допомогою чітко окреслених завдань. Увага акцентується на навчанні вибору із системи мовних засобів функціонально взаємозалежних форм та використанні їх у конкретній ситуації спілкування.