Європа освіти і порівняльна педагогіка в їх обопільному поступі - Лавриченко, Наталія (Studies in Comparative Education, 2013)
У статті висвітлено сучасні інтеграційні процеси в галузі європейської освіти. Розглянуто місце та роль порівняльної педагогіки у формуванні європейського освітнього простору. Вивчені можливості цієї науки сприяти піднесенню європейської освіти, зокрема шкільної, на вищий рівень якості та конкурентоспроможності. <span style="font-size: 11.0pt; font-family: ’Book Antiqua’; mso-fareast-font-family: ’Times New Roman’; mso-bidi-font-family: ’Book Antiqua’; mso-ansi-language: RU; mso-fareast-language: RU; mso-bidi-language: AR-SA;">В статье освещены современные процессы в сфере европейского образования. Рассмотрены место и роль сравнительной педагогики в формировании европейского образовательного пространства. Изучены возможности этой науки способствовать подъему европейского образования, в частности школьного, на новый уровень качества и конкурентной способности The article analyses modern integration processes in the realm of European education. The position and role of comparative education in forming European educational medium are paid attention to in the article. The article presents the potential of the discipline for improving European education focusing at secondary education and and presupposes its prospects at a new level of quality and contestability. <span style="font-size: 11.0pt; font-family: ’Book Antiqua’; mso-fareast-font-family: ’Times New Roman’; mso-bidi-font-family: ’Book Antiqua’; mso-ansi-language: RU; mso-fareast-language: RU; mso-bidi-language: AR-SA;">