Теорія і практика освітніх інновацій у контексті проектно-дослідницького підходу - Листопад, Олена (Studies in Comparative Education, 2013)
На підставі аналізу існуючих концепцій проектно-дослідницького підходу у статті розкрито його походження, конкретизовано його сутнісні ознаки як різновиду методології сучасного педагогічного дослідження; систематизовано результати практичного використання проектно-дослідницького підходу у зарубіжній освітній практиці, інноваційній педагогічній діяльності. На основе анализа современных концепций проектно-исследовательского подхода в статье представлена характеристика терминологической эволюции понятия, конкретизированы его существенные признаки как разновидности методологии современного педагогического исследования; систематизированы результаты практического использования проектно-исследовательского подхода в зарубежной образовательной практике, определена его роль в формировании теории и модернизации практики образовательных инноваций. On the basis of the Design-Based Research ideas analysis the terminological evolution of the conception is characterized; essential distinctions of The Design-Based Research Methodology’s point of view are represented; outcomes of The Design-Based Research application on the foreign pedagogical practice are systematized; The role of the Design Experiment’s in the pedagogy and learning development is concretized at this article.