Порівняльна педагогіка: здобутки двохсотлітнього розвитку та сучасні проблеми - Локшина, Олена (Studies in Comparative Education, 2013)
Проаналізовано еволюцію методологічних засад і методів порівняльної педагогіки протягом двох століть її розвитку; висвітлено сучасні характеристики і проблеми педагогічної компаративістики світового рівня; запропоновано рекомендації до виконання порівняльно-педагогічних досліджень в Україні. Проанализирована эволюция методологических основ и методов сравнительной педагогики в течение двух столетий ее развития; представлены современные характеристики и проблемы педагогической компаративистики мирового уровня, предложены рекомендации по выполнению сравнительно-педагогических исследований в Украине. The author analyses the methodological foundations and methods of comparative education during two centuries of its development; highlights modern characteristics and problems of the world level pedagogical comparativistics; proposes recommendations on working out research in comparative education in Ukraine