Проблема культури американської школи у вітчизняних порівняльно-педагогічних досліджень - Костенко, Ганна (Studies in Comparative Education, 2013)
У статті розглянуто сутність поняття «культура школи», яку автор визначає як важливий чинник, що впливає на ефективність освітніх реформ; обґрунтовано доцільність аналізу особливостей культури американської школи у контексті вітчизняних порівняльно-педагогічних досліджень. В статье рассмотрена сущность и основные составляющие понятия «культура школы», которую автор определяет как важный фактор, влияющий на эффективность образовательных реформ; обоснована необходимость анализа особенностей культуры американской школы в контексте отечественных сравнительно-педагогических исследований. The article reveals the essence and the basic making concepts of «school culture» which the author defines as an important factor influencing the efficiency of educational reforms; necessity of analyzing American school culture peculiarities in the context of Ukrainian comparative research has been proved