INTERDYSCYPLINARNE DZIAŁANIA SYSTEMOWE W ZAKRESIE ELIMINOWANIA ZJAWISKA PRZEMOCY W RODZINIE - Fraczek, Zofia (Studies in Comparative Education, 2013)
Автор стверджує необхідність інтегрованих, міждисциплінарних підходів до проблеми насилля в родині. У статті описано діяльність інституцій, які відповідають за суспільну безпеку, здоров’я і соціальне забезпечення. Наголошується на необхідності їхньої взаємодії при формуванні стратегій надання допомоги жертвам насильства в родині, правового забезпечення і громадської думки. Автор утверждает о необходимости применения интегрированного интердисциплинарного подхода к проблеме насилия в семье. В статье описана деятельность институций, отвечающих за социальную безопасность, здоровье и социальное обеспечение. Автор акцентирует внимание на необходимости их взаимодействия при формировании стратегий помощи жертвам семейного насилия, правового урегулирования и общественного мнения. The author stresses the importance of integrated, interdisciplinary approach to the problem of family violence. The article provides some information on the institutions dealing with social safety, health and social help. The author stresses the importance of their cooperation in forming strategies for supporting victims to family violence, providing legal basis and forming social opinion