Забезпечення якості вищої освіти в умовах інтернаціоналізації глобального освітнього простору - Вербицька, Світлана (Studies in Comparative Education, 2013)
Стаття присвячена проблемі забезпечення якості вищої освіти в умовах її інтернаціоналізації. Автор досліджує диверсифікацію суб’єктів забезпечення вищої освіти та зумовленість їхніх дій сучасними підходами до реалізації концепції якості вищої освіти. В статті досліджується проектно-моніторингово-рекомендаційна діяльність ОЕСР як суб’єкта наднаціонального рівня, який забезпечує якість вищої освіти в регіональному і глобальному вимірах. В статье рассмотрена проблема обеспечения качества высшего образования в условиях интернационализации высшего образования. Автор исследует диверсификацию субъектов и обусловленность их деятельности многоаспектностью концепции качества высшего образования. В статье исследуется проектно-мониторингово-рекомендационная деятельность ОЭСР как субъекта наднационального уровня, который обеспечивает качество высшего образования в региональном и глобальном масштабе The article deals with the problem of higher education quality assurance in the context of internationalization of higher education. The author investigates diversity of actors in quality assurance and dependence of their activities on multilateralism of quality of higher education concept. Project, monitor and recommendation activities of OECD as an actor of supranational level, that assures higher education quality within regional and global space have been analyzed in the article.