Зміст навчання пластичних мистецтв у колежі Франції - Волинець, Людмила (Studies in Comparative Education, 2013)
Стаття присвячена змісту навчання пластичних мистецтв у колежах Франції, особливостям його структурування, зумовленим актуалізацією мистецько-культурної галузі в сучасній шкільній освіті. Зміст відповідних навчальних програм проаналізовано під кутом зору їх потенційної здатності бути джерелом формування в учнів низки компетентностей. В статье рассмотрен вопрос о содержании обучения пластических искусств в коллеже Франции, особенностях его структурирования, обусловленных актуализацией художественно-культурного измерения содержания современного общего образования, его влияния на развитие многих компетентностей учеников. The article is devoted to the problem of plastic arts teaching content in French colleges, peculiarities of content structure, caused by actualization of artistic and cultural dimensions of modern general education content, and content impact on the development of many pupils’ competencies