Розвиток шкільної освіти в Іспанії - Юрченко, Марина (Studies in Comparative Education, 2013)
Стаття присвячена розвитку шкільної освіти в Іспанії. Розглянуто етапи її становлення і розвитку, модернізаційні процеси. Проаналізовано сучасні тенденції, нормативні засади функціонування шкільної освіти в Іспанії, соціально-культурні чинники її сучасного розвитку. Статья посвящена развитию школьного образования в Испании. Рассмотрены этапы становления, развития и модернизации. Проанализировано нормативные основы, исторические, социальные и культурные факторы ее развития The article suggests the analysis of the school education development in Spain. The stages of formation, the change process and the modernization have been reviewed. The major regulatory bases, the influence and socio-political factors in the development of modern education system in Spain have been analyzed