Соціальні передумови розширення мережі жіночих коледжів у США у 50-60 роки ХХ століття - Теренко, Олена (Studies in Comparative Education, 2013)
У статті виокремлено законодавчі основи перегляду соціальних прав жінок та підвищення рівня фінансування жіночої освіти; охарактеризовано основні напрями діяльності Національної ради з питань дослідження робочої сили та комісії з вивчення людських ресурсів; здійснено аналіз результатів дослідження, що проводилося Національною асоціацією жінок-деканів; окреслено особливості діяльності комісії організації Філіпс, що займалася дослідженням освіти жінок та комісії, організованої Дж. Кенеді, яка займалася дослідженням статусу жінок. В статье выделены законодательные основы пересмотра социальных прав женщин и повышения уровня финансирования женского образования; надана характеристика основных направлений деятельности Национального совета по вопросам исследования рабочей силы и комиссии по изучению человеческих ресурсов; проанализированы результаты исследования, которое проводилось Национальной ассоциацией женщин-деканов; очерчены особенности деятельности комиссии организации Филипс, которая занималась исследованием образования женщин и комиссии, организованной Дж. Кенеди, которая занималась исследованием статуса женщин. Legislative grounds of women’s social rights and raising of female’s education financing reconsideration are singled out; the main directions of National Manpower Council and Commission on Human Resources are characterized; results of National Association of Deans of Women research are analyzed; peculiarities of Commission on the Education of Women organized by Philips Foundation and President’s Kennedy Commission on the Status of Women activity are outlined.