Локальне партнерство як нове поле наукових досліджень наук: педагогіки, соціології і соціальної політики - Каніос, Анна (Studies in Comparative Education, 2013)
У статті розглядається питання локального партнерства як нової форми інтердисциплінарної співпраці та альтернативного підхіду до розв’язання соціальних і освітніх проблем на локальному рівні. Авторка звертає увагу на необхідність використання всіх державних, міждержавних зв’язків і можливостей, що виникли завдяки процесам глобалізації та європейської інтеграції, для розв’язання місцевих проблем. Наголошено на важливості підготовки кадрів, здатних реалізувати ідею локального партнерства. В статье рассматривается вопрос о локальном партнерстве как новой форме интердисциплинарного сотрудничества и альтернативном подходе к решению социальных проблем на местном уровне. Автор подчеркивает необходимость использования всех государственных и межгосударственных связей и возможностей, которые возникли благодаря процессам глобализации и евроинтеграции, при решении проблем локального характера. Указывает на важность подготовки специалистов, способных реализовать идею локального сотрудничества. The article deals with the question of local partnership as a new kind of interdisciplinary cooperation and an alternative approach of solving social problems at local level. The Author pays attention to the necessity of using all state and interstate relations and the possibilities, that emerged through the processes of globalization and European integration, to solve local problems. The importance of training the specialist, who is able to realize the idea of local partnerships, is underlined.