Психолого-педагогічні основи школи дії В.А. Лая - Веремюк, Людмила (Studies in Comparative Education, 2013)
У статті розкрито зміст поняття «школа дії» та дотичних до нього понять «сприймання», «перероблення», «вираження», «дія», «реакція» у контексті педагогічних, психологічних та філософських досліджень. Визначено психолого-педагогічні основи «школи дії» В. А. Лая. В статье раскрыто содержание понятия «школа действия» и касательных к нему понятий «восприятие», «переработка», «выражение», «действие», «реакция» в контексте педагогических, психологических и философских исследований. Определены психолого-педагогические основы «школы действия» В. А. Лая The article deals with the concept of «school action» and related concepts to it, «perception, processing, expression, action, reaction» in the context of pedagogical, psychological and philosophical studies. Psychological and pedagogical basis of «school of action» of W. A. Lay are determinet.