Розвиток теорії освітніх змін в агломовних країнах - Шихненко, Катерина (Studies in Comparative Education, 2013)
У статті проаналізовано історичні витоки теорії освітніх змін як сучасного феномена в англомовних країнах, розглянуті періоди становлення та формування теорії, визначені особливості її розвитку на кожному етапі. Охарактеризовано базисний термінологічний апарат теорії освітніх змін. В статье проанализированы этапы становления, развития и формирования теории образовательных изменений как нового явления в англоязычных странах, определены особенности развития теории на каждом этапе. Охарактеризован базисный терминологический аппарат теории образовательных изменений. The article analyzes the historical roots of the theorу of educational change as a new phenomenon in modern English-speaking countries. The periods of the theory evolution and the characteristics of its development at every stage are considered. The basic terminology of the theory of educational change is identified.