Сутність естетичного виховання та шляхи його здйснення у шкільній освіті франції - Верніцька, Анна (Studies in Comparative Education, 2013)
У статті розглянуто значення термінів «естетичне виховання» і «художнє виховання» та досліджено їхній взаємозв’язок. Проаналізовано та виявлено шляхи розвитку естетичного виховання у шкільній освіті Франції. Вивчено та охарактеризовано особливості естетичного виховання на сучасному етапі розвитку французької шкільної освіти. В статье определены понятия «эстетическое воспитание» и «художественное воспитание», исследована их взаимосвязь. Проанализированы и установлены пути развития эстетического воспитания в школьном образовании Франции. Изучены и охарактеризованы особенности эстетического воспитания на современном этапе развития французского школьного образования. In the article the meaning of the terms «aesthetic education» and «artistic education» is defined and their correlation is investigated. Ways of aesthetic education development in French schools are analyzed and determined. Peculiarities of current aesthetic education in school education in France are studied and characterized.