Порівняльна характеристика процесів глобалізації та інтернаціоналізації в контексті формування сучасної освітньої політики - Чернякова, Жанна (Studies in Comparative Education, 2013)
У статті розглянуто поняття «глобалізація» та «інтернаціоналізація»; надано їх визначення; схарактеризовано складові процесу глобалізації та розкрито їх вплив на процес інтернаціоналізації; проаналізовано різні підходи до порівняння їх виявів у освітній галузі. В статье рассмотрены понятия «глобализация» и «интернационализация»; представлены их определение и характеристика; определены составные элементы процесса глобализации и раскрыто их влияние на процесс интернационализации; проанализированы разные подходы относительно сравнения указанных образовательных феноменов. The article touches upon the notions of «globalization» and «internationalization». Their definition and the characteristic is presented in the article. The components of the process of globalization are defined and their influence for internationalization process is described. Different approaches concerning comparison of the specified educational phenomena are analysed by the author.