Модклі сучасного курікулуму для дошкільної освіти у США - Мельник, Наталія (Studies in Comparative Education, 2013)
У статті проаналізовано теоретичні засади конструювання курикулуму для закладів дошкільної освіти у США. Авторка наводить класифікацію і найбільш поширені моделі курикулуму для дітей дошкільного віку у США. З’ясовано спільне й відмінне у підходах до реалізації курикулуму дошкільної освіти в США та в Україні. В статье проанализированы теоретические основы современных курыкулумов дошкольного образования в США, исследовано подходы на которых они основаны, изучено особенности, выделено общие и отличительные признаки. Автором представлено классификацию и модели курикулумов дошкольного образования в США, обозначено их географию. The problem theoretical basis of preschool education’s curricula in the USA has been analyzed in the article, the main approaches of their forming have been distinguished, their peculiarities have been investigated, general and differential features have been selected. The classification and different models of preschool education’s curricula in the USA have been analyzed; their geography has been presented as well.