Підготовка вчителів у контексті проблем сучасного виховання - Fraczek, Zofia (Studies in Comparative Education, 2013)
Стаття присвячена актуальній проблемі розвитку аксіологічної зрілості людини, яка визначає її життєвий вибір і стиль міжперсональних стосунків. Можливість позитивного впливу на процес досягнення особистістю аксіологічної зрілості зумовлюється свідомістю й аксіологічною зрілістю самого вчителя-вихователя, яку формують у ході професійної підготовки у вищих закладах педагогічної освіти. Статья посвящена актуальной проблеме развития аксиологической зрелости человека, определяет его жизненный выбор и стиль межперсональных отношений. Возможность позитивного влияния на процесс достижения личностью аксиологической зрелости определена сознанием и аксиологической зрелостью самого учителя-воспитателя, которую, в свою очередь, формируют в ходе профессиональной подготовки в высших учебных заведениях педагогического образования. Article dedicated to the current problem of axiological maturity of a man who defines her life choice and style of interpersonal relationships. The possibility of a positive influence on achievement of individual axiological maturity determined by consciousness and axiological maturity of the teacher-educator who, in turn, form in the course of training in higher institutions of teacher education.