Національні програми підтримки американської сім’ї - Безлюдна, Віта; Безлюдний, Рома (Studies in Comparative Education, 2013)
У статті розглянуто національні програми підтримки американської сім’ї: Національну програму догляду за людьми похилого віку у сім’ї, Національну програму соціальної допомоги, Програму допомоги бідним сім’ям з дітьми, програми надання незаможним сім’ям муніципального житла в будинках, побудованих за рахунок бюджетних коштів. Розкрито специфіку надання соціальної допомоги різним типам сімей. В статье рассматриваются национальные программы поддержки американской семьи: Национальная программа присмотра за людьми преклонных лет, Национальная программа социальной помощи, Программа помощи бедным семьям с детьми, программы предоставления малоимущим семьям муниципального жилья в домах, построенных за счет бюджетных средств. Расскрыта специфика оказания социальной помощи разным типам семей. National support programes for American family: Federal National Family Caregiver Support Program, National Social Assistance Program, Aid to Families with Dependent Children Program are described in the article, granting programs to needy families of municipal habitation in the houses built by the funds expense. The peculiarities of social help for different types of families are discovered in the article.