Моніторинг якості шкільної освіти в Австралії - Бондарчук, Олена (Studies in Comparative Education, 2013)
Статтю присвячено вивченню процесу оцінювання та звітності в сучасних австралійських школах. Розглянуто стратегії перспективного розвитку освітнього сектора Австралії у ХХІ столітті, зокрема актуальні питання щодо удосконалення шкільної системи оцінювання. Вивчено загальний підхід до системи оцінювання знань учнів у сучасних австралійських школах та вимог щодо звітності шкіл. Проаналізовано результати оцінювання австралійських учнів у міжнародних порівняльних дослідженнях. Обґрунтовано вплив запровадження Національної атестаційної програми на покращення якості знань учнів загальноосвітніх шкіл Австралії. Статья посвящена изучению процесса оценивания и отчётности в современных австралийских школах. Рассмотрены современные стратегии перспективного развития образовательного сектора Австралии в ХХІ веке, в том числе актуальные вопросы улучшения школьной системы оценивания. Изучен общий подход к системе оценивания знаний учеников в современных австралийских школах и требований к отчётности школ. Проанализированы результаты оценивания австралийских учеников в международных сравнительных исследованиях. Обосновано влияние утверждения Национальной аттестационной программы на улучшение качества знаний учеников общеобразовательных школ Австралии. The paper deals with the issues of the assessment and reporting process in modern Australian schools. Nowadays strategies of educational development perspectives in Australia in XXI century are considered, particularly, actual questions in improving the school system assessment. General approach to student evaluation system in modern Australian schools is studied, as well as requirements to the school reports. The results of the evaluation of Australian students in international comparative studies are analyzed. The influence of National Assessment Program implementation on the improvement of students’ learning quality is grounded.