Організація дозвілля як соціальна послуга в системі загальної середньої освіти Великобританії - Вознюк, Вікторія (Studies in Comparative Education, 2013)
У статті розкрито основні переваги та механізми взаємодії британських соціальних інституцій та розширених шкіл щодо організації дозвілля учнів, їхніх батьків та громади в цілому. Розглянуто основні види послуг та напрями дозвіллєвої діяльності на прикладі окремих навчальних закладів Великобританії. Проаналізовано законодавчу базу, що регулює процес надання послуг із організації змістовного дозвілля усіх членів громади. В статье освещены основные преимущества и механизмы взаимодействия британских социальных институтов и расширенных школ по организации досуга учащихся, их родителей и общины в целом. Проанализированы основные виды услуг и направлении деятельности на примере отдельных учебных заведений Великобритании. The article describes the main advantages and mechanisms of interaction of the British social institutions and extended schools at leisure organization of students, their parents and the community on the whole. The main types of services and activities following some educational institutions of Great Britain have been analyzed in the article.