Підготовка вчителів у Польщі у світлі чинних правничих норм і вимог сучасного ринку праці (польською мовою) - Вишневська, Ева (Studies in Comparative Education, 2013)
У статті наголошено на тому, що за сучасних змін суспільство має пристосовуватися до вимог і потреб часу. Якість освіти з точки зору ринку праці має базуватися на ефективній і гнучкій підготовці учнівської молоді. Основними завданнями сучасної польської освіти є підготовка освічених, мобільних і творчих особистостей. Важливою умовою досягнення цих цілей є відповідна підготовка вчителів з дотриманням новітніх стандартів і технологій. В статье отмечено, что в условиях современных изменений общество должно приспосабливаться к требованиям рынка труда. Качество образования, с точки зрения рынка труда должно основываться на наличии у выпускников эффективной и гибкой подготовки. Основными задачами польского образования является подготовка образованных, эластичных на рынке образовательных услуг, мобильных и творческих личностей. Важной для этого остается соответствующая подготовка учителей с учетом современных стандартов при условии их готовности к применению инновационных технологий обучения. Both modern society and individuals need to adapt to these changes, which influence our attitudes and behaviour. From employers’ point of view, the quality of education is based on the effective and flexible presence of school and university graduates on the job market. To overcome the challenges which confront Poland, we need well-informed, flexible, mobile and creative employees. This is why the quality of formal education, including the quality of teacher training, is so important; teachers must be trained in such a way that they are flexible and mobile on the job market, and professionally prepared to perform various pedagogical roles.