Європейський вектор реформ системи освіти - приклад еволюційного вдосконалення (досвід Австрії) - М’ясковський, Михайло (Studies in Comparative Education, 2013)
У статті розглянуто проблему еволюційного вдосконалення австрійської системи освіти. Охарактеризовано системи загальної та вищої освіти, з’ясовано причини освітніх реформ та еволюцію їх моделей, проаналізовано європейський вектор змін у системі обов’язкової освіти Австрії та можливість екстраполювання механізмів окремих австрійських інновацій у сучасну систему освіти України. В статье рассматривается проблема эволюционного усовершенствования австрийской системы образования. Охарактеризована система общего и высшего образования, выяснены причины образовательных реформ, а также эволюции их моделей, проанализирован европейский вектор перемен отдельных австрийских инноваций в современную систему образования Украины. The article deals with the problem of evolutional improvement of Austrian system of education. It characterizes the systems of general and higher education, clarifies the reasons for educational reforms and their evolution models, analyzes European vector of changes in the system of compulsory Austrian education and the possibility of extrapolating the mechanisms of separate Austrian innovations to the modern Ukrainian system of education.