Одиноке материнство і його підтримка службами соціальної допомоги (англійською мовою) - Скочинська-Прокопович, Барбара (Studies in Comparative Education, 2013)
У статті розглянуто проблеми матерів-одиночок і їхньої підтримки службами соціального захисту. Серед причин виникнення цих проблем представлено кризу батьківства, трудоголізм, розлучення, відсутність добрих стосунків між членами сім’ї. Розглянуто типи одинокого материнства, занадто опікунче або агресивне ставлення матерів до дітей, зроблено висновок про його вплив на майбутнє. Піддано аналізу ступінь соціалізованості і самооцінки дитини. Автор рассматривает проблемы матерей-одиночек и их поддержки службами социальной защиты. Среди причин возникновения проблем названы кризис отцовства, трудоголизм, разводы, отсутствие хороших отношений в семье. В статье рассмотрены типы одиноких матерей, чрезмерная опека и агрессивное отношение к детям и их влияние на дальнейшую судьбу ребенка. Проанализированы степень социализированности и самооценка детей. The author discuses problems of the lonely motherhood and supporting them by institutions of welfare aid. In the first part reasons of that phenomenon are considered, e.g. crisis of fatherhood, workaholism, divorces, lack of good relations among the family members. Then the author discusses types of lonely motherhood, lonely mother’s overprotective or aggressive attitude towards her child and how it influences her children. The most important presented aspects are a degree of socialization, and self-evaluation of a child.