Компетентнісна зорієнтованість курикулуму Великої Британії щодо формування здорового способу життя школярів - Оржеховська, Олена (Studies in Comparative Education, 2014)
У статті зроблено аналіз компетентнісної зорієнтованості курикулуму Великої Британії як механізму формування здорового способу життя школярів. Розглядаються проблеми цілісності курикулуму, цілі курикулуму щодо ФЗСЖ, важливість кроскурикулярного виміру, загальні навички ЗСЖ. Автором розкрито сутність українського підходу до цілісності забезпечення процесу і змісту навчання. В статье представлен анализ компетентностной ориентации курикулума Великобритании как механизма реализации формирования здорового образа жизни школьников. Pассматриваются аспекты целостности курикулума, цели курикулума относительно ФЗСЖ, важность кроскурикулярного измерения, общие навыки и навыки ЗОЖ. Автором раскрыто суть украинского подхода к целостности процесса и содержания образования. The article presents the analysis of the competency-oriented United Kingdom curriculum as a mechanism for the implementation of a healthy lifestyle for schoolchildren. The integrity aspects of curriculum, curriculum objectives, the importance of cross-cultural measurement, general skills and knowledge of healthy lifestyles have been discussed. The author discloses the essence of Ukrainian approach to the integrity of the process and content of education.