Проблема оцінювання знань учнів у контексті досимологічних досліджень французьких науковців. - Пермякова, Ольга (Studies in Comparative Education, 2014)
У статті розглянуто проблему оцінювання знань учнів у контексті досимологічних досліджень французьких науковців. Представлено визначення і основні теоретичні положення досимології, яка існує у Франції як окрема галузь педагогічної науки. Зроблено огляд французької наукової літератури з галузі досимології. Акцентовано увагу на сутності оцінювання, показано його відмінності від звичайного контролю, а також виокремлено фактори, які впливають на оцінку. В статье рассмотрен вопрос оценивания знаний учеников в контексте досимологичных исследований французских ученых. Представлены основные теоретические положения досимологии, которая существует во Франции как самостоятельная область педагогической науки. Также представлен обзор французской научной литературы з досимологии. Акцентировано внимание на сущности оценивания, показано его отличие от обычного контроля, а также выделены факторы, которые оказывают влияние на оценку. The attempt to highlight the problem of evaluation of students’ knowledge in the context of French scientists’ docimological researches is done in this publication. The definition and main theoretical statements of docimology, which exists in France as a separate branch of pedagogics, are presented. The revision of French scientific literature in the sphere of docimology is made. The main attention is paid to the essence of evaluation, its differences from ordinary control are shown, and the factors that influence the pupil’s mark are distinguished here.