Європейський досвід формування компетентності у виборі професії майбутніх фахівців технічного профілю в процесі вивчення англійської мови - Корсун, Ганна (Studies in Comparative Education, 2015)
Статтю присвячено дослідженню європейського досвіду формування компетентності у виборі професії молоді під час вивчення англійської мови. Особлива увага приділяється дослідженню методів викладання іноземної мови майбутнім фахівцям технічного профілю на основі компетентнісного підходу. Детально проаналізований міжнародний досвід використанні новітніх технологій в університетах Європейського Союзу. Практична значущість статті полягає у детальному аналізі переваг та недоліків застосування мультимедійних технологій у навчальному процесі шкіл та університетів. Особлива увага приділена дослідженню міждисциплінарного підходу навчання іноземної мови в Європі. Данная статья посвящена исследованию европейского опыта формирования компетентности в выборе профессии современной молодёжи при изучении английского языка. Особое внимание уделяется исследованию методов преподавания иностранного языка будущим специалистам технического профиля на основе компетентностного подхода. Подробно проанализирован международный опыт использования новейших образовательных технологий в университетах Европейского Союза. Практическая ценность статьи заключается в детальном анализе преимуществ и недостатков мультимедийных технологий в учебном процессе школ и университетов. Особое внимание уделено исследованию междисциплинарного подхода обучения иностранному языку в Европе. The present paper deals with the development of career guidance competence in European Union. Special attention is given to the implementation of multimedia technologies in training students English language skills. Comparative analysis of innovative educational technologies all over Europe and Ukraine is made. As the title implies the paper describes differences in understanding structural components of career development in Ukraine and other European countries. Advantages and disadvantages of interdisciplinary approach in training foreign language are noted in detail. The author emphasizes on the importance of introducing new innovative technologies and techniques in students training process. It is specially noted that the development of new techniques in foreign language learning is the most important task in training students at the technical universities.