РОЗВИТОК ЖІНОЧОЇ ОСВІТИ В АНГЛІЇ: ОГЛЯД - Комісаренко, Тетяна (Studies in Comparative Education, 2017)
У статті проаналізовано основні проблеми розвитку жіночої освіти в Англії у ХІХ столітті. Висвітлено і охарактеризовано навчальні заклади, у яких жінки вивчали прикладні та інженерні дисципліни. Представлено труднощі, пов’язані з жіночою освітою в Англії. Охарактеризовано ситуацію, яка панувала в країні у другій половині ХІХ ст. – на початку ХХ ст. Представлено праці видатних учених, у яких проаналізовано розвиток жіночої освіти. Обґрунтовано та узагальнено уявлення про її роль жінки в освітньому процесі Англії ХІХ століття.