THE INTERACTION FACTOR AS A CHALLENGE FOR FOREIGN LANGUAGE LEARNING IN THE TECHNOLOGY BASED EDUCATION: A PEDAGOGICAL REFLECTION - Hadaś, Justyna (Studies in Comparative Education, 2016)
У статті розкрито роль фактору взаємодії при вивченні іноземних мов у системі дистанційного навчання. Трактуючи комунікативну компетенцію як одну з основних цілей під час безпосереднього спілкування з учнями, автор описує основні особливості організації дистанційного навчання з урахуванням вимог комунікативного підходу. Теорію загального дистанційного навчання М. Мура описано крізь призму мовної освіти. У статті охарактеризовано кілька систем вивчення мови онлайн та окреслено загальні форми та особливості реалізації педагогічної взаємодії учасників навчального процесу в умовах дистанційної освіти. Так, учень розглядається як головний діяч процесу навчання, вчитель – як посередник, текст – як основне джерело комунікативних даних, а автономія учня – як основа успішної взаємодії.