СТРАТЕГІЧНІ ІНІЦІАТИВИ ЮНЕСКО ЩОДО РОЗВИТКУ ВІДКРИТОЇ ОСВІТИ - Губіна, Оксана (Studies in Comparative Education, 2016)
У статті з’ясовано стратегічні ініціативи ЮНЕСКО щодо особливос-тей розвитку відкритої освіти та конкретизовано її завдання та напрями, а також встановлено необхідність використання засобів відкритої освіти. Обґрунтовано значний вплив ЮНЕСКО на забезпечення якості та доступності освіти. Засобами реалізації окреслених завдань визнано відкриту і дистанційну освіту.Стратегічними орієнтирами освітнього розвитку ЮНЕСКО визнано такі: розроблення і популяризація механізмів використання ІКТ з метою вдосконалення системи базової освіти (підвищення її якості); вищої освіти; освіти дорослих, професійно-педагогічної освіти. Визнано, що спільна діяльність ЮНЕСКО та країн-членів щодо подальшого розвитку відкритої освіти сприяє доступності відкритих освітніх ресурсів.