ОСНОВНІ ФОРМИ ПЕДАГОГІЧНОЇ ПІДТРИМКИ ПРОФЕСІЙНОГО РОЗВИТКУ МАЙБУТНІХ УЧИТЕЛІВ У ВЕЛИКОБРИТАНІЇ - Палагута, Ілона (Studies in Comparative Education, 2016)
У статті проаналізовано основні проблеми педагогічної підтримки професійного розвитку майбутніх учителів у Великобританії. Пояснюються труднощі входження майбутнього вчителя у професійну діяльність. Представлено основні підходи до визначення сутності поняття «педагогічна підтримка». Висвітлено і охарактеризовано основні форми педагогічної під-тримки майбутніх учителів у Великобританії. Означено коло проблем і труд-нощів майбутніх учителів, вирішення яких застосовується педагогічна підтримка. Систематизовано певні вимоги до фахівців, які надають педагог-гічну підтримку майбутнім учителям у їхньому професійному становленні. Узагальнено значення педагогічної підтримки, а також форм, які застосовує фахівець для професійного становлення майбутнього освітянина.