Центр порівняльних педагогічних досліджень та міжнародного співробітництва: досвід та перспективи - Тезікова, Світлана (Studies in Comparative Education, 2013)
<span style="font-size: 11.0pt; font-family: 'Book Antiqua'; mso-fareast-font-family: 'Times New Roman'; mso-bidi-font-family: 'Book Antiqua'; mso-ansi-language: UK; mso-fareast-language: RU; mso-bidi-language: AR-SA;" lang="UK">У статті представлено досвід роботи Центру порівняльних педагогічних досліджень і міжнародного співробітництва, який створений у Ніжинському державному університеті та діє за підтримки Інституту педагогічної освіти та освіти дорослих АПН України. Авторка аналізує міжнародні проекти, які здійснюються завдяки співробітництву названих установ та Університету штату Айова (США), і окреслює перспективи подальшого розвитку компаративних досліджень та впровадження отриманих результатів наукового пошуку <span style="font-size: 11.0pt; font-family: 'Book Antiqua'; mso-fareast-font-family: 'Times New Roman'; mso-bidi-font-family: 'Book Antiqua'; mso-ansi-language: RU; mso-fareast-language: RU; mso-bidi-language: AR-SA;">В статье представлен опыт работы центра сравнительных педагогических исследований и международного сотрудничества, который создан в Нежинском государственном университете и действует при поддержке Института педагогического образования взрослых АПН Украины. Автор анализирует международные проекты, которые осуществляются благодаря сотрудничеству упомянутых учреждений и Университета штата Айова (США)<span style="font-size: 11.0pt; font-family: 'Book Antiqua'; mso-fareast-font-family: 'Times New Roman'; mso-bidi-font-family: 'Book Antiqua'; mso-ansi-language: UK; mso-fareast-language: RU; mso-bidi-language: AR-SA;" lang="UK">,<span style="font-size: 11.0pt; font-family: 'Book Antiqua'; mso-fareast-font-family: 'Times New Roman'; mso-bidi-font-family: 'Book Antiqua'; mso-ansi-language: RU; mso-fareast-language: RU; mso-bidi-language: AR-SA;"> и дает очерк перспективам дальнейшего развития компаративных исследований и внедрения полученных результатов научного поиска This article is devoted to the collaborative projects of Nizhyn State University and State University of Iowa (USA). The author describes the activities of the Center for Comparative Education and International Collaboration at Nizhyn and determines the further ways of development of comparative researches and induction of the results in teacher training process at the University. The idea of social partnership is also supported in the article. <span style="font-size: 11.0pt; font-family: 'Book Antiqua'; mso-fareast-font-family: 'Times New Roman'; mso-bidi-font-family: 'Book Antiqua'; mso-ansi-language: RU; mso-fareast-language: RU; mso-bidi-language: AR-SA;">