Концептуальні підходи до полікультурної освіти школярів у розвинутих країнах всіту - Мілютіна, Ольга (Studies in Comparative Education, 2013)
У статті в порівняльно-педагогічному аспекті досліджено концептуальні підходи до проблеми полікультурної освіти шкільної молоді в розвинутих країнах світу (США, Німеччині, Сполученому Королівстві Великої Британії та Північної Ірландії, Австралії, Китаї, Японії), висвітлено особливості та спільні тенденції розвитку цього виду педагогічної діяльності в різних регіонах. В статье в сравнительно-педагогическом аспекте исследованы концептуальные подходы к проблеме поликультурного образования учащейся молодежи в развитых странах мира (США, Германия, Великобритания, Австралия, Китай, Япония), проанализированы особенности и общие тенденции становления этого вида педагогической деятельности в различных регионах. The article deals with the conceptual approaches to the problem of multicultural education of pupils in the developed countries of the world (USA, Germany, Great Britain, Australia, China, Japan). The author shows the peculiarities and common tendentions of the development of this kind of pedagogical activities in different regions.