Університет світового класу: характеристики, механізми визначення статусу, умови створення - Сбруєва, Аліна (Studies in Comparative Education, 2013)
У статті здійснена систематизація поглядів провідних зарубіжних експертів на специфічні функціональні характеристики університету світового класу, сформульовані умови, за яких університет може досягти міжнародного статусу, визначені перспективи створення університету світового класу в Україні. В статье осуществлена систематизация взглядов мировых экспертов на специфические функциональные характеристики университета мирового класса, сформулированы условия, при соблюдении которых университет может достичь международного статуса, определены перспективы создания университета мирового класса в Украине. The article gives the systematization of some celebrated foreign experts ideas of the specific functional characteristics of the world class university, the conditions under which the university may gain the international status are defined, the prospects of creating the world class university in Ukraine are given.