Особливості розвитку гусанітарної освіти в приватних гвмназіях сучасної Австрії - Дєнічєва, Олена (Studies in Comparative Education, 2013)
У статті проаналізовано напрямки розвитку гуманітарної освіти в приватних гімназіях сучасної Австрії. Розглянуто специфіку формування світоглядних принципів у різних типах приватних гімназій. Виявлено відмінності розвитку гуманітарної освіти в конфесійних гімназіях та в приватних гімназіях з державною навчальною програмою. В статье проанализированы направления развития гуманитарного образования в частных гимназиях современной Австрии. Рассмотрена специфика формирования мировоззренческих принципов в различных типах частных гимназий. Выявлены отличия в развитии гуманитарного образования в конфессиональных гимназиях и в гимназиях с государственной программой обучения. The article deals with the tendencies of Liberal education development in the private gymnasiums of present day Austria. The specific character of mindset principles formation in different types of gymnasiums is examined. The diversities of Liberal education development in confessional gymnasiums and private gymnasiums with statutory curriculum are shown.