інноваційно-комунікаційні технології навчання музичного мистецтва: досвід Польщі - Філліпенко, Наталія (Studies in Comparative Education, 2013)
У статті висвітлено проблему використання інформаційно-комунікаційних технології (ІКТ) навчання музичного мистецтва в Польщі. Розглянуто особливості використання ІКТ – комп’ютерних презентацій, авторських мультимедійних навчальних програм, гри на синтезаторі у підготовці вчителів початкових класів у Польщі. В статье освещены особенности использования информационно-комуникативных технологий (ИКТ) на занятиях по музыкальному искусству в начальных школах Польши. Рассмотрено применение ИКТ – компьютерных презентаций, авторских мультимедийных учебных программ, игры на систезаторе – как способа, повышения эффективности музыкальных занятий в начальних школах Польши. The article describes using the informational computepr technology (ICT) as a part of innovating tehnology in musical education in Poland’s basic schools. The informational computer technologies – the computer presentation, auther’s multimedia educational programs, playing the synthesizer promote the rising efficiency of musical education in Poland’s basic school.