Основні підходи статевого виховання в українській та зарубіжній педагогіці - Грабова, Ганна (Studies in Comparative Education, 2013)
Статтю присвячено проблемі статевого виховання. Розглянуто тлумачення поняття «статеве виховання» в українській та зарубіжній педагогіці, проаналізовано його зміст та сутність, виокремлено позитивні підходи до визначення змісту та завдань статевого виховання відповідно до сучасних реалій. Статья посвящена проблеме полового воспитания. Рассмотрены толкования понятия «половое воспитание» в украинской и зарубежной педагогике, проанализированы его сущность и содержание, выделены позитивные подходы к определению содержания и задач полового воспитания в соответствии к современным реалиям. The article is devoted to the problem of sex education. Some definitions of the concept «sex education» in Ukrainian and foreign pedagogics are studied; its meaning and content are analyzed, some positive approaches to contemporary sex education content defining are pointed out.