Оздоровча політика Євросоюзу в упереджені шкідливих залежностей молоді - Павлов, Юрій (Studies in Comparative Education, 2013)
У статті наголошено на тому, що для запобігання шкідливим залежностям населення в країнах Євросоюзу застосовуються відповідні соціальні програми профілактичного характеру. Вони спрямовані на попередження ВІЛ-інфекції, наркоманії та алкоголізму. Ці програми мають на меті привернення уваги до необхідності розв’язання цих гострих суспільних проблем. У рамках їх реалізації передбачено надання відповідної допомоги усім соціальним групам, заохочення до відкритого діалогу, пропагування порозуміння та толерантнего ставлення до ВІЛ-інфікованих та осіб зі шкідливими залежностями і звичками. В статье отмечено, что в предотвращении вредных зависимостей населения в странах Евросоюза применяются соответствующие социальные программы профилактического характера по предупреждению ВИЧ-инфекции, наркомании и алкоголизма. Эти программы направлены на повышение уровня осознанности необходимости решения оздоровительных и общественных проблем, имеют целью предоставление соответствующей помощи всем социальным группам, поощрение открытого диалога, пропаганду понимания и толерантного отношения к ВИЧ-инфицированным и к лицам с вредными зависимостями и привычками. Особое внимание в этом уделяется молодежи. Appropriate preventive and social programs to stave off HIV infection, drug addiction and alcoholism among young people are practised in the EU to prevent young population from harmful addictions. These programs are aimed at increasing the level of consciousness in addressing health and social issues, are intended to provide appropriate assistance to all social groups, encouraging open dialogue, promoting understanding and tolerant attitude towards people with HIV and persons with harmful dependencies and addictions. Special attention is paid to young people.