Художньо-ментальна проблематика підготовки майбутніх учителів музики в дослідженнях молодих учених Китаю: компаративістський аспект - Реброва, Олена (Studies in Comparative Education, 2013)
У статті викладено основні теоретичні узагальнення та педагогічні порівняння щодо різних підходів до формування художньо-ментального досвіду майбутніх учителів музики України і Китаю, які здійснені китайськими аспірантами інституту мистецтв Державного закладу «Південноукраїнський національний педагогічний університет імені К. Д. Ушинського» на засадах компаративістського підходу. В статье изложены основные теоретические обобщения и педагогические сравнения относительно различных аспектов формирования художественно-ментального опыта будущих учителей музыки Украины и Китая, осуществленные китайскими аспирантами института искусств Государственного учреждения «Южноукраинский национальный педагогический университет имени К. Д. Ушинского» на основе компаративистского подхода. The article presents the basic theoretical generalization and educational comparisons on different aspects of the formation of artistic and mental experience of intending teachers of Ukraine and China that were made by the Chinese graduates of Arts Institute of the State institution «Southern National Pedagogical University named after K. D. Ushinskyi» on the basis of the comparative approach.