Головні напрями вдосконалення контролю й оцінки діяльності студентів у експериментальні технології в Узбекистані (російською мовою) - Толіпов, Уткір (Studies in Comparative Education, 2014)
Статтю присвячено висвітленню експериментальних технологій оцінювання діяльності студентів в Узбекистане. Проведено порівняння рівня активності майбутніх учителів, включених у підготовку за традиційною й експериментальною моделями. Зроблено висновок про можливості вдосконалення якості підготовки вчителів з використаннях експериментальних технологій. Статья посвячена экспериментальным технологиям оценивания деятельности студентов. Проведено сравнение уровня активности будущих учителей, включеннях в підготовку в традиционной и экспериментальной модели. Сделан взвод о возможности усовершенствования качества підготовки учителей с использованием экспериментальных технологий. The article deals with the experimental technologies for evaluation of students’ activities. The activity level of future teachers, included in training in traditional and experimental models was compared. It was made a conclusion on the possibility of improving the quality of teachers training using experimental technologies.