POLISH AND UKRAINIAN EDUCATION: GENDER ASPECT IN CROSS-CULTURAL CONTEXT - Zagoruiko, Liudmyla (Studies in Comparative Education, 2017)
У статті висвітлено деякі особливості гендерного аспекту в освітній діяльності польських та українських вищих навчальних закладів. Автор зазначила бар’єри, що перешкоджають забезпеченню рівних можливостей в галузі освіти для жінок. Проаналізовано інструменти міжнародних організа-цій для забезпечення рівності в освіті. Крім того, описано деякі проекти, програми та інші засоби забезпечення гендерного доступу до освіти.