Провідні чинники національного виховання в контексті соціально-гуманітарної підготовки студентів у казахстані (російською мовою) - Берикханова, Айман (Studies in Comparative Education, 2013)
У статті розкрито чинники національного виховання студентів в університеті, важливі проблеми сучасної культури, глобалізаційні процеси і їх значення в соціально-гуманітарній підготовці майбутніх учителів. Визначено, що у цьому зв’язку необхідне певне фільтрування інформації, що не дозволяє розвивати деструктивні явища, які негативно впливають на свідомість молоді, і цим фільтром можуть стати лише моральні загальнолюдські цінності кожного студента, а також цілеспрямовано організована соціально-гуманітарна підготовка студентів у ВНЗ. В данной статье раскрываются факторы национального воспитания студентов в университете, важные проблемы современной культуры, глобализационные процессы и их значение в социально-гуманитарной подготовке будущих учителей. Определено, что в связи с этим требуется некий фильтр информаций, некий заслон развивающимся деструктивным явлениям, негативно влияющим на сознание молодежи, и этим фильтром могут стать только духовно-нравственные общечеловеческие ценности каждого студента, а также целенаправленно организованная социально-гуманитарная подготовка студентов в вузе. The given article deals with the factors of national education of the students at the university, the main problems of modern culture, the globalization process and their significance in social-humanitarian training of future teachers. It has been defined that a certain information filter preventing the students from the destructive influence of some negative phenomena. General moral values of each student as well as motivated social humanitarian training students at establishments of higher learning are to form the above mentioned filter.