Роль Джеральда Говарда Ріда (1913-2005) в організації програм міжнародних академічних обмінів (російською мовою) - Теодорович, Артем (Studies in Comparative Education, 2013)
У статті викладена стисла історія реалізації ідеї організації міжнародних академічних обмінів студентами і науковцями, зокрема фахівцями в галузі порівняльної педагогіки Проаналізовано організаційний і науковий внесок професора університету Кент Стейт (Огайо, США) Дж. Г. Ріда у розвиток міжнародних дослідницьких програм у галузі освіти. Излагается краткая история реализации идеи международных академических обменов, характеристика вклада профессора университета Кент Стэйт (Огайо, США) Дж. Х. Рида в развитие сравнительно-педагогических исследований американских и зарубежных учёных во второй половине ХХ века. Приведён пример выработки стратегии развития университетского центра международного образования. A brief history of realization of international academic exchange programs has been given. Dr G. H. Read’s contribution to the development of comparative education research of American and foreign scientists in late 20th century has been characterized. The example of the strategy development of the university center for international education has been given .