Стандарт змісту професійної підготовки майбутніх працівників податкової служби у вищих навчальних закладах США - Пілюгіна, Тамара (Studies in Comparative Education, 2013)
Статтю присвячено основним положенням Стандарту навчального плану з оподаткування (СНПО), розробленому Американським інститутом дипломованих незалежних бухгалтерів (АІДНБ). Цей Стандарт надає рекомендації факультетам університетів щодо створення ними бухгалтерського компонента у навчальному плані з оподаткування таким чином, щоб процес навчання був спрямований на результат. Рекомендації орієнтуюютьі на компетентну підготовку студентів до їх майбутньої професійної бухгалтерської та податкової практики і, загалом покликані приваблювати молодь до вибору кар’єри у галузі оподаткування. Стандарт учебного плана по налогообложению (СУПН), разработанный Американским институтом дипломированных независимых бухгалтеров (АИДНБ) дает рекомендации факультетам университетов по созданию ними налогового компонента в учебном плане по бухгалтерскому учету таким образом, чтобы процесс обучения был направлен на результаты обучения. Рекомендации нацелены на компетентную подготовку студентов к их будущей профессиональной бухгалтерской и налоговой практике и, в общем, созданы для привлечения молодежи к тому, чтобы строить карьеру в сфере налогообложения. The Model Tax Curriculum (MTC) developed by the American Institute of Certified Public Accountants (the AICPA) recommends faculties of universities to create the proper tax component within the accounting curriculum in such a way that the process of learning would be directed to the learning outcomes. The recommendations aim at the competent students’ professional accounting and tax training and, in general, should make a career in taxation attractive for youth.