Полікультурна освітамолоді шкільного віку: європейський підхід - Мілютіна, Ольга (Studies in Comparative Education, 2013)
У статті проаналізовано сучасний підхід до полікультурної освіти молоді у європейських країнах, розкриті погляди європейських учених на завдання полікультурної освіти школярів, конкретизовано зміст базових понять і термінів, якими послуговуються європейські фахівці в цій галузі педагогічної діяльності. В статье дан анализ современного подхода к поликультурному образованию молодежи в странах ЕС, раскрыта точка зрения европейских ученых на задачи поликультурного образования школьников, конкретизировано содержание базовых понятий и терминов, которыми пользуются европейские специалисты в этой сфере педагогической деятельности. The author gives the analysis of the modern approach to the multicultural education of pupils in the European countries, discloses the views of the European educators on the tasks of the multicultural education of pupils, specifies the basic notions and terms which are used by European specialists in this sphere.