Професійно-орієнтоване навчання іноземних мов як напрям європейської іншомовної освіти - Максименко, Оксана (Studies in Comparative Education, 2013)
Стаття присвячена характеристиці професійно-орієнтованого навчання іноземних мов як напряму європейської іншомовної освіти. Автор розкриває тлумачення терміна «професійно-орієнтоване навчання іноземних мов», який використовується для позначення напряму в іншомовній освіті. У статті представлені мета напряму та його цілі для різних рівнів освіти. У ній також розглянуті особливості змісту зазначеного напряму та підходи до його визначення. Статья посвящена характеристике профессионально-ориентированного обучения иностранным языкам как направлению европейского иноязычного образования. Автор раскрывает трактовку термина «профессионально-ориентированное обучение иностранному языку», который используется для обозначения направления в иноязычном образовании. В статье представлены цель направления и его задачи для задействованных уровней образования. В ней также рассматриваются особенности содержания направления и подходы к его определению. The article is devoted to the characteristic of the vocationally oriented language learning as a sector of the European foreign language education. It describes the interpretation of the term «vocationally oriented language learning» used for determining the sector in the foreign language education. It includes the aims of the sector and its objects according to the levels of the education involved. It also analyses the peculiarities of the content and the approaches to its choosing.