Ґенеза фізичного виховання та спорту в університетській освіті Польщі - Долгова, Наталія (Studies in Comparative Education, 2013)
У статті висвітлено історичну ретроспективу становлення та розвитку системи фізичного виховання і студентського спорту в університетах Польщі, запропоновано періодизацію цього процесу; проаналізовано особливості головних етапів. В статье освещена историческая ретроспектива становления и развития системы физического воспитания и студенческого спорта в университетах Польши, предложено периодизацию этого процесса; проанализировано ее истоки. The article points out the historical retrospection on the formation and development of the physical education system and University sports in Poland, it offers a periodization of this process and an analysis of its sources.