ПРОФЕСІЙНЕ ПОРТФОЛІО ЯК ФОРМА КОНТРОЛЮ СФОРМОВАНОСТІ КОМПЕТЕНТНОСТЕЙ У МАЙБУТНЬОГО ВЧИТЕЛЯ АНГЛІЙСЬКОЇ МОВИ - Гурова, Тетяна (Studies in Comparative Education, 2017)
Статтю присвячено проблемі впровадження професійного портфоліо як форми контролю сформованості компетентностей у майбутнього вчителя англійської мови. Метою статті є обґрунтування доцільності вико-ристання професійного портфоліо як форми контролю сформованості ком-петентностей у майбутнього вчителя англійської мови. Визначено відпо-відність упроваджуваної роботи змісту компетентнісного підходу, сха-рактеризовано основні розділи професійного портфоліо філолога і критерії його оцінювання, наведено обґрунтування вчених щодо зміни наукової пара-дигми із знаннєвої на компетентнісну і, відповідно, підтверджено роль роботи із професійним портфоліо під час викладання практичних і теоре-тичних курсів майбутнім учителям для моделювання студентами власної освітньої траєкторії. На думку автора, професійне портфоліо може бути використане як проміжний, поточний і кінцевий вид контролю сформо-ваності компетентностей у майбутнього вчителя англійської мови.