КОНСАЛТИНГ, КОУЧИНГ ТА ТРЕНІНГ: РЕАЛІЗАЦІЯ МІЖНАРОДНОГО ДОСВІДУ В УКРАЇНСЬКІЙ ПІСЛЯДИПЛОМНІЙ ПЕДАГОГІЧНІЙ ОСВІТІ - Івашньова, Світлана (Studies in Comparative Education, 2016)
В статті представлено теоретичний аналіз змісту понять «коучинг», «консалтинг» та «тренінг»; окреслено провідні особливості використання вказаних форм взаємодії акторів освітнього процесу (як в Україні, так і за кордоном) в контексті післядипломної педагогічної освіти; представлено авторські визначення вказаних понять. Стаття містить результати емпіричного дослідження, спрямованого на виявлення ступеню усвідомлення науково-педагогічними працівниками системи післядипломної педагогічної освіти відмінностей вказаних понять. Проведене опитування з подальшим прямим ранжуванням підтвердило гіпотезу щодо існування проблем диферен-ціації понять «коучинг» та «консалтинг».